Skip to main content

FAQ

Heeft de Backstrecher ook positieve resultaten op geleverd bij mensen met schouder- en nekklachten als gevolg van RSI?

De Backstretcher heeft beslist positieve invloed op RSI klachten in nek en schouders. Hij manipuleert het borstwervelgedeelte en zet uw wervelkolom weer in de juiste houding waardoor de druk op nek, schouder en onderrug worden ontlast.

Helpt de Back- of Rolastretcher bij een hernia?

De Backstretcher of Rolastretcher kan zeker helpen bij een hernia. Door het stretchen van de (met name de thoracale) wervelkolom wordt de wervelkolom mobieler en komt er meer ruimte tussen de wervels. Door de vorm wordt de houding verbeterd. De belasting op de onderrug en de nek neemt daardoor af, wat ook een gunstige invloed heeft op een hernia.

Hoe zit het met het lengteverschil van mensen? Hoe komt het dat de Back- en (Giant) Rolastretcher toch geschikt is voor lengteverschillen?

De stretchers zijn bedoeld om de bovenrug te strekken, principe is geen bovenrug daar te lang voor. De tussenafstand van de “dwarsrollers /liggers heeft niet zo zeer te maken met de grootte van de wervels en lengte van de wervelkolom; De afstand is zo gekozen dat de spieren die langs de wervelkolom lopen voldoende worden gemasseerd zodat ze kunnen ontspannen.

Is het mogelijk om de Backstrecher op proef te gebruiken? En voor hoe lang?

U kunt alle stretchers 14 dagen op proef uitproberen. U dient wel eerst de Stretchers te betalen vooraf. Bij twijfel kan in overleg eventueel een andere proefperiode worden afgesproken. Mocht de stretcher geen effect hebben dan kunt u hem terugsturen. U betaalt wel de verzendkosten heen en weer. (Verzendkosten totaal ca. € 12,-)

Zijn de stretchers in een winkel verkrijgbaar?

Er zijn geen winkels waar de stretchers zijn te verkrijgen. (Uitgezonderd enkele speciaal zaken) De stretchers worden grotendeels via artsen of therapeuten gedistribueerd, of bij ons kantoor in Vianen opgehaald.

Worden de stretchers vergoed door het ziekenfonds of een particuliere verzekeringsmaatschappij?

Het ziekenfonds vergoedt de stretchers niet. Met een verwijsbrief van een arts (en soms de fysiotherapeut) zijn er verzekeringsmaatschappijen die de BS vergoeden. Er is geen vaste regel wanneer dat wel of niet gebeurd. Vooraf bij de maatschappij informeren is de enige manier om zekerheid te krijgen.

Waarom mag ik niet in slaap vallen op de stretchers?

Vanuit een preventieve gedachte is deze “contra-indicatie” opgenomen: u zult merken dat als u bijvoorbeeld 15 minuten op de BS ligt dat al vrij heftig kan aanvoelen.

Waarom mag ik niet in slaap vallen op de stretchers?

Bij sommige mensen kan, als men nog langer op de BS blijft liggen- dus als men in slaap valt- dat leiden tot een “verkramping” van de spieren wat onplezierig is. Gezien uw lengte is het verstandig de Giant Rolastretcher te kiezen. Met deze stretcher kunt u een nog grotere spanningsboog afwikkelen. Omdat de stretchers 14 dagen op proef uitgeprobeerd kunnen worden lijkt me het zeker de moeite waard om dit te doen. Mocht u geen effect bespeuren krijgt u het aankoopbedrag retour. U betaalt wel de verzendkosten heen en weer, dus uw risico is beperkt.

Regelmatig heb ik last van een gevoelige rug en dan met name ter hoogte van mijn schouderbladen. Dit af en toe gecombineerd met een gevoelige nek. Wat is nu beter? De Rolastretcher of de nekstretcher?

Hoogstwaarschijnlijk zijn uw nekklachten het gevolg van uw rugklachten. Uw nekspieren proberen te compenseren wat uw rug nalaat. Met de Rolastretcher kunt u die klachten het beste bestrijden. In de proefperiode van 14 dagen moet u al enige verbetering kunnen bespeuren. Mocht u daar geen baat bij hebben kunt u alsnog de Neckstretcher uitproberen en de Rolastretcher retourneren.

Is de Rolastretcher net zo goed als de Ultimate Backstretcher? En wat is dan het verschil?

We kunnen geen uitspraak doen over “welke stretcher beter is”. Dit is een individuele zaak. Qua effectiviteit is er hoegenaamd geen verschil. U heeft altijd de mogelijkheid om de Backstretcher om te ruilen voor de Rolastretcher indien u daartoe een aanleiding vindt Als u langer bent dan 190 cm is de Giant Rolastretcher de meest geschikte voor u. De strekkingsboog van de kleinere Rola- en Backstretcher zal op wat langere termijn bij langere mensen minder effect sorteren. Het werkingsprincipe van alle 3 de stretchers is gelijk, maar met de Rolastretchers kun je makkelijker van positie veranderen. Ook melden gebruikers dat je wat sneller gewend raakt aan de Rolastretchers door de “zachtere” kunstof rollers. En er zijn enkele ligposities samen met de Neckstretcher die makkelijker zijn uit te voeren met de Rolastretcher, doordat je naar achteren moet “rollen” tot de positie is bereikt waarbij je onderrug op het bolle gedeelte van de Rolastretcher rust.

Ik heb al enige tijd last van mijn nek en daardoor hoofdpijnen en duizeligheid. Ik ben op zoek naar een goede methode om dit te verhelpen. Welke van de Stretchers zouden mij kunnen helpen?

De belangrijkste vraag is: hoe komt u aan de nekpijn en is het gevolg van deze nekpijn hoofdpijn en duizeligheid. Als u spanningshoofdpijnen heeft dan kan de Neckstretcher bij u verlichting brengen. Ook door de vorm geeft de Neckstretcher een lichte tractie op de nekwervels hetgeen verlichting van pijn kan betekenen. Zijn de nekklachten terug te voeren naar een onjuiste lichaamshouding dan kunnen de back- en Rolastretchers helpen. Uiteraard is het niet mogelijk om -met deze summiere gegevens- een advies op maat te geven, daarvoor is het verstandig uw arts of fysiotherapeut te raadplegen. (Hetgeen zeker raadzaam is als uw klachten langer aanhouden)

Al geruime tijd bij een manueeltherapeut onder behandeling, welke dan mijn rug en nek manipuleert zodat ik weer een paar maanden vooruit kan. Blijf echter steeds last hebben van pijn tussen de schouderbladen(th.w.c.)en in de nekstreek(cwk). Gewone oefeningen hebben niet het gewenste resultaat omdat dit alles voortvloeit uit een verkeerde gewoonte houding. Is een Backstretcher en evt. nekstretcher geschikt?

De Backstretcher mobiliseert het thoracale gedeelte van de wk. en corrigeert de houding. Hoogstwaarschijnlijk komen daar ook uw nekklachten vandaan (Uw nekwervels willen corrigeren, wat uw wervelkolom nalaat); dus de Neckstretcher lijkt in eerste instantie een onnodige uitgave. Gezien uw klachten lijkt het raadzaam om de Backstretcher te gebruiken.

Er staat op het formulier wat we bij de backstretcher kregen dat je hem ook andersom kan gebruiken, dus met de hoge kant onder in de rug. Al uw foto`s op de site zijn in de normale stand genomen. Wat is dan het nut om hem andersom te gebruiken?

Primair dient de backstretcher voor het “mobiliseren” van het borst wervelgedeelte van de wervelkolom. Hiermee wordt o.a.de houding verbeterd. De Backstretcher ‘andersom’ gebruiken is geen standaard oefening en dient om de onderrug een ontspannende drukpuntmassage te geven.