Skip to main content

Oorzaak klachten

Door ons leefpatroon (zitten voor de computer, in de auto, voor de tv en stress) verkeren we vele uren in een slechte lichaamshouding.

Door deze slechte houding treedt altijd een corrigerende spierspanning op in het gebied van de nek en de onderrug en verslappen die spieren die noodzakelijk zijn voor een goede houding (buik- en bovenrug spiergroepen).

Rug, – nek- en schouderklachten, waaronder ook RSI oftewel de ‘muisarm’, komen voort uit deze verkeerde houding. Spieren spannen zich voortdurend aan om die slechte houding te compenseren, met als gevolg pijn onder in de rug, in de schouders of in de nek.

Een verantwoorde combinatie van masseren, rekken en bewegen is de oplossing voor dit probleem.

Met de Backstretcher, Rolastretcher , Giant Rolastretcher of de combinatie Rolastretcher / Neckstretcher kunt u dit probleem prima oplossen! De Backstretcher masseert, rekt en mobiliseert uw rug elke dag.

Bewezen effectief bij rug en nek klachten

Het effect van de Backstretcher

Effect Backstretchers blijkt groot

Bij de meeste mensen met chronische rugklachten zonder dat er een direct aanwijsbare lichamelijke oorzaak is, zullen de stretchers heel effectief zijn. De ervaring leert, dat dit bij ongeveer 4 van de 5 mensen met rugklachten het geval is.

De navolgende kenmerken zijn meestal aanwezig:

  • Stijve borst wervelkolom met versterkte kyfose. (gebogen borstwervelkolom naar voren) Figuur A
  • Te veel beweegbare holle onder- en bovenrug met versterkte lordose. (figuur B)
  • Naar binnen gebogen schouders.
  • Neiging tot overstrekking van de knieën.

Enkele resultaten van de onlangs gehouden enquête onder 400 personen. De stretchers waren gemiddeld een half jaar in bezit.

Oplossing

Oplossing

Met de Back- of Rolastretcher heeft u die oplossing zelf in de hand. De Backstretcher masseert, rekt en mobiliseert uw rug elke dag. Zodat uw klachten snel kunnen verdwijnen. Om goed te kunnen bewegen moet de borst wervelkolom opgeveer 5 graden kunnen strekken.
Als gevolg van te veel zitten en te weinig beweging is bij veel mensen de beweeglijkheid van de bovenrug sterk verminderd. it euvel wordt gecompenseerd met een verkeerde houding, waardoor lage rugklachten en nekklachten optreden. Door de ronde vorm herstelt de stretcher de bewegingsmogelijkheid van de bovenrug. De lange rugspieren langs de wervelkolom worden door de knobbels gemasseerd, waardoor de wervelkolom soepeler wordt. Na enige tijd neemt u een betere houding aan.
Combineert u het gebruik van de Back- of Rolastretcher met buikspieroefeningen, dan verzekert u zich van een blijvend resultaat.

Duurzame genezing

Duurzame genezing

De Backstretcher, Rolastretcher bieden een alternatieve behandelingsmethode die zeer succesvol is gebleken. Voor de volgende Klachten biedt de Backstretcher en Rolastretcher grote kans op herstel:repetitive stress injury (RSI), pijn in onderrug, stijve nek, spanningshoofdpijn, uitstraling naar de schouders, Stijve thorcale (borst) wervelkolom, versterkte lordose. De revalidatie begint altijd bij een betere lichaamshouding. De Backstretcher en Rolastretcher biedt u de kans om dagelijks de houding van de rug te corrigeren. Het werkingsprincipe is gebasseerd op de Shiatsu massage. Shiatsu Nederland staat achter het gebruik van de Backstretcher.

Klachten zijn zo goed als verdwenen
30%
Klachten zijn sterk verminderd
41%
Lichte afname van klachten
12%
Zeer lichte afname van klachten
8%
Klachten onveranderd
7%
Heb meer last gekregen
2%
Ligt dagelijks op de stretcher
20%
Gebruik mijn stretcher nog wekelijks
38%
Alleen als klachten terug komen
29%
ongeveer 1 keer per maand
6%
Zelden
2%
Nee, nooit
8%