Help Medical en de Backstretcher

Backstretcher 20 jaar in Nederland
Datum 21-11-2015

De Backstretcher viert dit jaar zijn 20 jarig bestaan. Het in 1994 uit Engeland overgekomen rekbankje dat rug-, nek- en schouderklachten helpt te bestrijden werd na de introductie uitgeroepen tot:”best new healthcare & medical product 1995″

Een drukpunt massage op de lange rugspieren en het mobiliseren van de wervelkolom helpen de rug te ontspannen en de lichaamshouding te verbeteren. 20 jaar na invoering zijn honderdduizenden mensen over de hele wereld van hun rugklachten afgeholpen door dit eenvoudige houten rugbankje.

De werking van de stretcher wordt onderschreven door de inmiddels 5000, veelal fysiotherapeuten, die de Backstretcher voorschrijven aan hun patiënten en in hun eigen praktijk gebruiken. Nu – in 2015- kopen mensen via internet ook direct de Backstretcher.

In het kader van: Voorkomen is beter dan genezen wordt het gebruik van de Backstretcher aanbevolen door de mensen uit de Praktijk aan personen die hun rug willen onderhouden.

De uitvinder van de Backstretcher, de Engelse bewegingsfysioloog Neil Summers:

Na 10 jaar Backstretcher in de praktijk kan ik met zekerheid zeggen dat veel patiënten baat hebben bij het gebruik van de stretcher naast de reguliere behandelingen, want de meeste rugklachten kunnen worden voorkomen door het verbeteren van de lichaamshouding en bewuster de rug te laten ontspannen na een dag autorijden of achter de computer zitten.

Mark van Straten, de fysiotherapeut die alle onderzoeken in Nederland heeft begeleid heeft aanvullend advies:

Klachten kunnen worden voorkomen door het verbeteren van de lichaamshouding en bewuster de rug te laten ontspannen na een dag autorijden of achter de computer zitten. Onderhoud van de rug is als onderhoud van het gebit: Eenmaal per week een uur poetsen is niet goed genoeg, je moet het iedere dag een paar keer een aantal minuten doen. Zo kun je rugklachten voorkomen door iedere dag 10 minuten op de Backstretcher te gaan liggen..

Voor meer informatie en/ of het aanvragen van documentatie kunt u contact opnemen met:

Help Medical BV
Tel: 035-5381188
e-mail: info@backstretcher.nl

Copyrights Help Medical bv. Niets van deze website mag worden gepubliceerd zonder de schriftelijke toestemming van de uitgever Help Medical bv.